Kā pagatavot štovētus kāpostus?
Vajadzīgs
skābi kāposti
sīpols
sviests
žāvēta gaļa
cukurs
1.solis
No sākuma kāpostus nedaudz pavāra, lai tie paliek mīkstāki. (Bet principā šo soli var arī izlaist, ja nav laika, vai nav iebildumi pret “stingrakiem” kāpostiem). Es vārīju kādas 30-40 min, bet vispār tas ir jāskatās pēc savas gaumes.
Uz pannas izkausē sviestiņu un nedaudz apcep sīpolus. Uz attēlā redzamo kāpostu apjomu, man bija viens vidēji liels sīpols, bet arī tas pēc gaumes.
Ttad uzber pannā izkusušajā sviestā, kurā nu jau ir arī sīpoli (ja viss sasūcies sīpolos,sviestu pieliek vēl), ieber cukuru. Man bija kādas 2 ēdamkarotes. Un nedaudz apmaisa/pakausē.
Liek pannā kāpostus. Pirms tam gan vajag rūpīgi noliet tiem ūdeni pēc vārīšanas, ja nav slinkums,tad liekot uz pannas vēl arī nospiest.
Nu un tad cep/štovē tos, kamēr pašam patīk. Es pa vidu uzbēru vēl vienu ēdamkaroti cukura. Pamazām tie paliek brūnāki. Es cepu atkal kādas 40 min, bet būtu varēts arī ilgāk, ja vien negribētos ēst tik ļoti.
Īsi pirms likšanas galdā es piegriezu klāt arī žāvētu gaļu. Bet, ja ēd klāt, piemēram, desiņas, tad jau it kā var iztikt.