Kā pašam pagatavot Pesto (Genovese)?
Viegli pagatavojama mērce vasarā.
Gatavojot pesto blenderī, tas būs viendabīga masa. Piestā iespējams saglabāt rupjāku konsistenci, bet gatavošana piestā prasa vairāk laika un fizisku piepūli.
Blenderis un bļoda kurā visu iemaisīt vai arī piestaSvaigu zaļo baziliku – 4 buntītes, Extra vergine olīveļļa – 1 glāze, Parmezāna(parmigiano) siers (rīvēsts) – 3 ēdamkarotes, Pekorino ( pecorino)3 ēdamkarotes, 2 daiviņas ķiploku, 1 – ēdam karote ciedru riekstu, sāls
Bazilika lapiņas atdala no kātiem. izmatojamas ir tikai lapas. Pievieno sieru, ķiplokus un riekstus, visu pārlej ar eļļu (nelejiet uzreiz visu eļļas daudzumu, pievienojiet eļļu pakāpeniski, tā varēsiet kontrolēt pesto konsistenci). Visu sablenderē vai sastrādā ar piestu.
mainot sastavdaļu attiecību, var variēt ar pesto garšu, ja patīk vairāk siera, var pielikt vairāk sieru vai arī riekstu, ja ir tada vēlēšanās.
Uzmanīgi ar ķiplokiem, Latvijā augušie ir visia ņipri un sakumā ieteiktu izmantot mazāk, lai beigās nesanāk zaļa masa ar ķiploku garšu 🙂
Pildītu tīrās burciņas pesto var uzglabāt leduskapī kādu nedēļu. Ziemai mērci var sasaldēt un glabāt saldētavā.
a kapēc kātus nevar izmantot?
nezinu, bet visas receptes kuras esmu lasiijusi ir tikai lapas
Nezinu nezinu
Saskrēja slienas
var glabāt arī ilgāk par nedēļu. Esmu Tevis dāvināto glabājusi ilgāk, simpunkt!