Šokolādīgie cepumi

jau  kādu laiku rosos pa recepšu vietām un meklēju to ‘īsto’ recepti! Recepti, pēc kuras taisīšu cepumus, kas ceļos pie solipasolim.lv draugiem  Mēģināju ar timiānu. Bet nē, tas nebūs tas.. Jābūt kaut kam pēc noklusējuma foršam. Un kas gan cits, ja ne šokolāde!

Tātad – šokolādīgie cepumi. Mana receptes interpretācija.

Vajadzēs:

  • 90 gr sviesta istabas temperatūrā
  • 13 ē.k. miltu
  • 10 ē.k. kakao pulvera (bez cukura)
  • šķipsna sāls
  • 1/4 ē.k. cepamā pulvera
  • 8 ē.k. brūnā cukura
  • 6 ē.k. baltā cukura (ja patīk saldāks, tad var vēl kādu 1 karoti pielikt vienu no cukuriem)
  • 1 ē.k. vaniļas cukura
  • 1 ola

1.solis. Sajauc traukā miltus, kakao, sāli, cepamo pulveri

2.solis. Citā traukā nedaudz pakuļ sviestu, lai viņš “iekustās”. Tad liek klāt visus cukurus un kārtīgi maisa. Pieliek olu un vēl pakuļ. Vienu porciju es maisīju aizelsusies ar roku, otru ar mikseri. Var abējādi.

3.solis. Pieber sviesta masai otras bļodas saturu un samaisa. Sākumā liksies, ka ir pārāk sauss un nekas nesanāks, bet vajag turpināt maisīt, drīz sviests “samitrinās” visu sauso un būs vijīga masa.

4.solis. No pagatavotās masas izveido (ar rokām izrullē, kā bērnībā plastalīnu) vienmērīgu rullīti (diametrs, kādi 3,5-4,5 cm) Man sākumā tā masa bija pārāk ķepīga, lai viņu varētu parullēt, tāpēc paturēju 20min ledusskapī. Tad mierīgi izrullēju.

5.solis. Ietin rullīti cepampapīrā/folijā un atstāj uz pāris stundām ledusskapī.

6.solis. Kad rullītis ir ciets, ar asu nazi griež to puscentrimetrīgās šķēlītēs un kārto uz pannas, kurā izklāts cepampapīrs. Krāsni uzsilda līdz 180 grādiem un cep cepumus kādas 10 minūtes. Pēc tam ļauj atdzist (cepumi pēc izņemšanas no krāsns vēl ir mīksti!). Cepumi labi glabājas un ir ēdami arī pēc vairākām dienām.

Starp citu, sagatavoto mīklu var gatavot laicīgi un sasaldēt, lai pirms svētkiem tikai sagrieztu šķēlītēs un izceptu!

Paldies par sadarbību!

p.s. bildes pazuda.. 🙁 cepšu nākošreiz, nobildēšu, ja atcerēšos

One Reply to “Šokolādīgie cepumi”

  1. Pingback: Prombūtne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.