kulinārais atklājums
lai man piedod gurmāni, vegāni un citi pārliecinātie un nelokāmie, bet šoreiz mans stāsts ir par pulverzupiņu. Nu patiesībā pulverī ir zupai nepieciešamās garšvielas (tā kā nav tik traki), bet bez tām, zupa nebūtu baudāma.
Tātad atrodot kārtējo rimi avīzīti pastkastītē, ieraudzīju, recepti austrumu zupai. Ļoti vienkārši, ātri, arī lēti un (vismaz mūsmājās domā, ka) ļooooti garšīgi. Man patīk gatavot un arī cenšos neaizrauties ar pre-prepared produktiem, bet neesmu kategoriska un turu savā prātā arī dažus ātros un vienkāršos ēdienus, jo esmu tikai cilvēks, man dažreiz ir nespēks, slinkums un vienkārši besis.
Tātad atrodam veikalā bildē redzamo TOM KHA zupas maisījumu. Paciņa paredzēta aptuveni 4 porcijām. Zupai vēl bez šī maisījuma nepieciešams- kokosriekstu piens, vistas fileja (nav obligāti), šampinjoni un tomāti. Visu saliek kopā un pavāra pāris minūtes. Viss. Precīzāka recepte ir paciņai otrā pusē rakstīta, tomēr, manuprāt, tur norādīts dīvains sastāvdaļu apjoms. Proti, tur paredzētas 3 vistas filejas. Mēs izteikam uz diviem ar vienu fileju un labāk pieleikam vairāk šampinjonu. Un mēs liekam nedaudz mazāk ūdeni. Esam mēģinājuši arī bez gaļas, arī ir ok.
Zupa ir diezgan asa.
Vēl varu piebilst, ka manā tuvējā veikalā ir 2 veidu kokosriekstu piens- extra creamy un parastais. Pirmais ir dārgāks, bet no viņa zupa sanāk smukāka – baltāka un viedabīgāka. Garšas ziņā atšķirību, manuprāt, nebija.
p.s.zupas attēls no šejienes.