Kā pagatavot sēņu krēmzupu?
Šīs zupas odziņa ir pievienotās kaltētās baravikas, bet ja rudenī neko neesat sakaltējuši un no Sibīrijas bekas neviens nav atvedis, varat izlaist sadaļu par kaltēto sēņu pievienošanu un pagatavot šampinjonu krēmzupu. šampinjonu vietā var izmantot svaigas baravikas, ja tādas ir.
Katliņam kurā pietikas zupas 4 cilvēkiem vajadzēs – 4. kartupeļus, 1 lielu burkānu, 3 sīpolus, 2 daiviņas ķiploka, 9 šampinjonus, 200 gr saldā krējuma, vienu buljona kubiciņu. 2 saujas kaltētu baraviku ( ja ir)
Ja ir kaltētas baravikas, tad pusi baraviku, aplejam ar uzkarsetu pienu un dažas minūtes pavāram. Nogriežam uguni un atstājam sēnes izmirkt pienā
Zupas katliņā uzkarsējam eļļu vai sviestu un liekam apcepties sīpolus un ķiplokus.
Kad sīpoli palikuši caurspīdīgi pievienojam katliņā sēnes, turpinam karsēt.
Sēnēm un sīpoliem pievienojam sīki sagrieztus kartupeļus un burkānu. Visu viegli sautē ( maisa lai nepiedeg).
Pievienojam ūdeni tā, lai tas nosegtu dārzeņu un sēnes. Ja jums ir baravikas, tad aplejam neizmantoto daļu sēņu ar karstu ūdeni un tad pievienojam sēnes un ūdeni zupai
Pievieno buljona kubinu. Visu vāra uz lēnas uguns, līdz kartupeļi un burkāni mīksti.
Katliņu noņem no plīts un masu sablenderē.
Pievieno pienā izmērcētās baravikas. (ja tādas ir)
Pievieno saldo krejumu, sāli, ja vajadzīgs, un svaigi maltos piparus.
Liek katlu uz plīts sildīties, līdz zupa “uzmet burbuli”.
Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.
super
zupiņa sanāca burvīga, paldies par recepti!