kā bez sīpolu mizām iegūt sulīgi brūnu toni, krāsojot Lieldienu olas?
Vajadzīgs
olas
malta kafija, kuru nav īpaši žēl lietot šādiem mērķiem (kādus 50-70 gramus uz puslitru ūdens)
Uzvāra stipru,stipru kafiju. Ļauj tai ievilkties pāris minūtes.
Liek tajā olas un vāra vēl savas 15 minūtes. Tā kā LieldienuZaķis gatavojas Lieldienām visu gadu, tad man nebija steiga, un es varēju atļauties olām ļaut pastāvēt kafijā vēl pāris stundas.
olas sanāk tādā krāsā, ko man gribētos saukt par piesātinātu brūnu. Bet man jau vispār ļoti patīk brūnā krāsa. Salīdzinot ar sīpolu mizām, šis tonis nav tik sarkans. Principā var paņemt adatiņu un ieskrāpēt zīmējumu vai tekstu, kamēr ola vēl nav pavisam nožuvusi.
Par to, kā iegūt labāku efektu, krāsojot olas dabiskā veidā, lasi šeit – Kā panākt labāku rezultātu, krāsojot Lieldienu olas?
15 minūtes jāvāra jēlas olas vai jau iepriekš novārītas?
jēlas.
bet var vārīt arī ilgāk. kad apmierina krāsa,tad velk ārā. bet nu kādas 15 būtu minimums. Pārējo laiku var arī vienkārši mērcēt
Kādu kagiju izmantot – šķīstošo vai malto? 🙂
atvainojos – kafiju
malto. (bet varētu pamēģināt arī ar šķīstošo, varbūt…) palabošu arī pamācību
vakar izēģināju un visu nakti mērcēju kafijā, bet uz rīta pusi ola izskatījās netīra!