Skābeņu zupa
Viegli pagatavojams pavasara ēdiens. Sastāvdaļas rēķinātas uz aptuveni 3l katliņu
3 kartupeļi, 3 ēdamkarotes miežu putraimu, 200. gr svaigu skābeņu, pusīte buljona kubiciņa ( var nelikt), 1/4 daļa selērijas saknes, burkāns, 2 lauru lapas, sāls. Ola un krējums
Katliņā liek vārīties ūdeni, putraimus sietiņā noskalo ar aukstu ūdeni
Kad katliņa ūdens sāk vārīties pievieno buljona kubiciņu, lauru lapas, burkānus un selerijas sakni( burkans un selerijas sakne tiek varīta tikai garšai, tapēc var griezt lielos gabalos, jo pēc novārīšanas viņus ņem ārā no zupas)
Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos
Vienlaicīgi katlā liek kartupeļus un putraimus
Skābenes noskalo. Saplucina mazakās daļās. Es skābenes plucinu ar rokam, bet var arī griezt ar nazi
Kad kartupeļi gandrīz gatavi zupai pievieno sasmalcinātās skābenes.
Skābenes nav nepieciešamas daudz varīt. Pievieno zupai un ļauj 2 min uzsilt ( skabenes maina krāsu)
Novāra olu
Zupu pasniedz ar sakapātu olu un krējumu.
mīlu skābeņu zupu!
kaut kā šis zupas gatavošanas veids un izskats apetīti nemaz nerosina
kāds tev rosina?
droši vien ar skābenēm no burciņas 😛
vispar mann arī viņa dīvani izskatās, atgādina miso(vai kā tur viņu sauc) zupu.
Vispār mammas zupa, kas vienīgā īstā, izskatījās savādāk
Nu nē,tā nav skābeņu zupa:Dskābeņu zupu nevāra bez galjas,un ne jau tādos kusakos,burkānus,skabenes,olas:D
Skābeņu zupu vāra tikai bez gaļas, var apcept speķa gabaliņus un uzliet zupai pirms pasniegšanas…ja ir vēlēšanas…
gribu ēst
Man skābeņu zupa patīk ar žāvētu ribibu, stilbiņu vai citu žāvējumu(buljona kubiciņa vietā).