Kā iesālīt gurķus?
Vajadzīgs
Gurķīši (labāk jau nu tirgū pirkta vietēja produkcija), dilles ar visiem ziediem, upeņu lapas, ķiploku daiviņas, sāls un cukrs
Marinādi mūsu ģimenē gatavo ar proporciju 3 ēd.k sāls un viena ēd.k. cukura uz 700 ml ūdens.( bet karam jau sava iecienitā proporcija)
1.solis
Tīri izmazgātās burkās (700 ml) liek dilles ar viziem ziediem, vienu ķiploka daiviņu un kādas 3 upeņu lapas.
2.solis
kārto burkās gurķus
3.solis
katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli un cukuru, kārtīgi izmasa, lai izšķīst
4.solis
karsto marinādi lej būrkās virsū gurķiem
Brīdinājumi
lejiet pakāpeniski, lai stikls nesaplīst
5.solis
Kad marināde pielieta līdz malām burkas vāko ciet un ļau atdzist izstabas temperatūrā ( pēc tam var likt ledusskapī)
Gurķi ēdāmi ortās dienas vakarā
Ja paredzēts gurķēnus ēst tikai otrās dienas vakarā-gurķu sālījums (ne ''marināde'',ja tiktu pieliets etiķis,jā,tā būtu marināde un gurķēni sauktos par marinētiem)ir jālej klāt atdzesēts!
Lejot karstu sālījumu,gurķīši būs mazsālīti jau pēc stundām sešām,nākamās dienas vakarā tie jau būs sālīti gurķi!
Jo karstāks sālījums,jo ātrāks rezultāts.