Kā izvārīt brūkleņu-ābolu zapti? ?

Šis konkrētais ievārījums nav paredzēts ilgai glabāšnai, bet gan apēšanai ar rīta pankūkām, rudenī,  tāpēc cukuru pievienoju nedaudz. Ja grib uzglabāt līdz pavasarim, vajadzēs pievienot vairāk.

Vajadzīgs

1kg ābolu, 1, 5 l brūkleņu, 300 gr cukura, kanēļa standziņa, krustnagliņas

Piezīmes

arī ar ābolu un brūkleņu attiecību var variēt , ja pievienos vairāk ābolu, ievārījums būs maigāks

1.solis

brūklenes, ja ir vajadzība, pārlasa un attīra no gružiem. ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabalos

2.solis

Brūklenes un ābolus liek katlā, karsē un maisa, lai nepiedeg. (ūdeni lejiet tikai, ja ogas ļoti, ļoti sausas, jo parasti viņas karstuma iedarbībā uzreiz izdala sulu)

3.solis

Visu vāra minūtes 10 – 15 min ( atkarībā arī no tā, kāds jums kopējais masas tilpums), kamēr ogas pārsprāgušas un āboli kļuvušigandrīz  mīksti. Tad pievieno cukuru.

4.solis

Kārtīgi izmaisa cukuru, pievieno kanēļa standziņu un ļau vārīties vēl vismaz 15 min.

5.solis

Ievārījumu pilda izkarsētās burkās. ( es glabāju ledusskapī vai lauku aukstajā pagrabā)

0 Replies to “Kā izvārīt brūkleņu-ābolu zapti? ?”

  1. Shitas nev nekas sarežģīts, būs jāuztaisa pamacība. Vajag izairiities no krasam temperatuuras maiņām. Auksta udenii mazgatas burkas likt verdošā udenī

  2. ai, man jau liekas, ka mazgāšana ar fairy ir līdzvērtīga tai karsēšanai 🙂 t.i. es vairs nekarsēju tās burkas un stāv kā stāvējis arī istabas temperatūrā, jo man ledusskapī nav vietas un pagraba nav

  3. Iesaku brūkleņu vietā likt dzērvenes.Ievārījums ir garšīgāks,nav tik ass.Vāru nedaudz ilgāk.Cukuru lieku pēc garšas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.