kā pagatavot dzērienu cīņai ar saaukstēšanos?
visi apkārt saslimuši, es laikam arī.. kamēr slimība vēl tikai gatavojas mani pārņemt pilnībā, es parasti dzeru šādu dzērienu. Man garšo!
Ingvers
Citrons
Medus
sagriež citronu gabaliņos. Vienai glāzei kādas 3 šķēles, bet var vairāk, ja nevelk čokurā muti no skābuma
sarīvē ingveru (man vienai glāzei pietika ar ~1-2cm no attēlā redzamā ingvera saknes gabaliņa, bet, ja nav pa asu, noteikti var rīvēt daudzāk)
pārlej citrona šķēlītes un ingveru ar karstu ūdeni, pievieno medu, cik nu kuram patīk salds, un dzer kamer karsts! Ja ir jau parādījušās slimības pazīmes, tad lien zem deķa un karsējas.
vēl papildus sildošam efektam var pieliet nedaudz balzāma pēc garšas.
Ja tā garša neiet pie sirds, var to visu gatavot uz kādas tējas bāzes-vienkārši vēl pieliek klāt tēju, piemēram, piparmētru. Var kaut vai melno.
Man negaršo, bet es arī šitādu dzeru profilaksei vai kad jau esmu saaukstējusies. Lai ērtāk, ingveru nerīvēju, bet sagriežu mazos gabaliņos.
Man ļoti garšo.. es ar griežu mazos gabaliņos, lieku klāt arī laimu.
Laimā ir krietni mazāk c-vitamīna nekā citronā.
Tāpēc labāk laikam palikt pie citrona.
šādu dzeru +/- visu cauru gadu – jā, arī vasarā. atdzisis arī garšīgs. ja nav medus, tad ir labi arī ar kļavu sīrupu 🙂
jā, arī auksts ir labs http://www.solipasolim.lv/lasit/839/