Kā pagatavot debesmannu jeb uzpūteni?
Vajadzīgs
3 glāzes ūdens
1 glāze dzērveņu (vai citu skābenu ogu vai ābolu)
1/2 glāze cukura
1/2 glāze mannas
Var gatavot no visā kā, man vislabāk garšo dzērveņu un ābolu uzpūtenis. Bet neviens neliedz izmantot kādu zapti vai sulu (piem., jāņogu).
Ūdeni uzvāra, ieber nomazgātas un atlasītas dzērvenes un vāra, kamēr ogas izšķīst (7-10min).
Šķidrumu izkāš un biezumus izberž caur sietu, lai nekas neiet zudumā 🙂
Lej atpakaļ katliņā, pieber cukuru un uzvāra. Kad cukurs izkusis, visu laiku maisot, lēnām, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Šis solis jāveic īpaši uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi, jo tie jau nevienam nepatīk.
Maisot uzbriedina putru, kam beigās vajadzētu būt bieza krējuma konsistencē. Tā nedrīkst būt arī pārāk bieza, savādāk nevarēs labi uzputot, būs tāds klīsterveidīgs tas saldais.
Ņem nost no plīts un liek auksta ūdens peldē vai uz loga ik pa brīdim apmaisot, vienuvārdu sakot atdzesē līdz tādai temperatūrai, kad mierīgi var pirkstu ielikt.
Ņem mikseri vai putojamo slotiņu un puto līdz debesmanna palielinājusies apjomā kādas trīs reizes un palikusi gaiša un rēšīga.
Pasniedz ar aukstu pienu. Ņamm 🙂
NJAMM 🙂 PASLAIK EDU 🙂
Viens trukums,peec shim proporcijaam sanaak tikai 1a ed.k.debesmannaa 🙁 .
Kā tad no pusglāzes mannas/cukura un glāzes dzerveņu, nemaz nerunājot par 3 gl. ūdens var sanākt tikai 1 ēdamkarote??? Hmmm
mm lieliski foto. cik personām sanāk pēc šīm proporcijām?
vareji sakumaa piebilst cik porcijas sanak ar tik daudz sastavdalaam! Ar gribetu zinat cik ta sanaak?
kopā sanāk kāds 1,5 – 2l debesmannas, atkarībā no ēdāju spējām pietiek kādiem 4-6 cilvēkiem
Nepietiek gan 4-6, labi, ja 2-3, ja dusigi ed. Turklat sanaak loti mazs daudzums un loti, loti biezs, drizaak mannaa biezputra nevis debesmannaa. Nakamreiz liksu manna tikai 1/4 glaazi.
Ak Jeel ja grib vairaak , tad var tak uztaisiit dubulti un buus Jums vairaak 😀
ņamm 🙂
Diemžēl jāatzīst, ka mannas tiešām ir drusku par daudz… Garšīgi jau sanāk, bet tomēr ierasts, ka debessmannā ir tāds gaisīgāks. Labi, citreiz zināšu. Paldies! 😉
Alumīnija traukos nav veselīgi gatavot.
Tiktikko pagatavoju pēc šīs receptes, jasaka biju ļoti pārsteigta par brīnišķīgo iznākumu, uzputoju vairāk kā 3x vairāk massas. un gardi ar, tiesa gan, biki vairāk cukuru pievienoju, man šķita par skābu.
Priekš pirmās reizes sanāca ideāli un nu dien 5-6 personam pilnīgi pietiekami!
Paldies Jums liels, gardi!
Ļoti laba recepte! viss sanāca, iznākums lielisks.. proporcijas tieši laikā. Sanāca pilns katls ar uzpūteni. vajag tikai pacietību kārtīgi uzputot, un gatavot nesteidzoties.
rēšīga? wtf?