Kā pagatavot veldzējošu zemeņu – melleņu sorbertu?

Brīnišķīgi atsvaidzinoš kārums tveicīgās dienās. Var gatavot arī tikai no mellenēm vai variēt ar citām ogu sulām (jāņogu varētu būt ļoti spirgts)

Vajadzīgs

500 gr. Zemeņu , 500 ml melleņu, 80-100 gr. cukura, 200 ml ūdens, 1/2 citruna sula

1.solis

Katliņā uz mazas uguns uzvāra cukura sīrupu no cukura un ūdens. Piespiež citrona sulu

2.solis

Cukura sīrupu liek atdzesēties.

3.solis

Zemenēm noņem kauslapiņas un lielākās ogas pārgriež uz pusēm

4.solis

Lielā bļodā (lai blenderējot viss neiet pa gaisu un nav jātaisa kosmētiskais remonts virtuves sienām) sablenderē kopā zemenes un mellenes.

Piezīmes

Ja ir vēlme var masu izkāst caur smalku sietiņu, atbrīvojoties un melleņu sēkliņām

5.solis

Pievieno atdzesēto cukura sīrupu un visu samaisa

6.solis

Liek masu saldējuma mašīnā un pēc 20 – 30 min. ēd atsvaidzinošu sorbertu
VAI
Lej masu lēzenā traukā, liek trauku saldētavā. Un katras 30 min trauku izņem ārā, lai  masu kārtīgi izmaisītu un ledus kristāliņi būtu pēc iespējas mazāki (jārēķinās ar vismaz 3 stundām atkarībā no masa daudzuma un saldētavas jaudas)

0 Replies to “Kā pagatavot veldzējošu zemeņu – melleņu sorbertu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.