Kā izcept burkānu mufinus?
Ļoti gardi mufini! Riekstu daudzumu var variēt pēc patikas (pati nākamreiz likšu vairāk). Sanāk 16 mufini.
No šīs pašas mīklas, lejot to kūkas formā, var cept arī burkānu kūku.
Mufiniem:
50 gr valriekstu vai pekanriekstu, 270 gr mizotu burkānu, 1 nomizotu ābolu, 260 gr miltu, 250 gr cukura, 3 olas, 180 ml eļļas (neitrālas garšas cepamā eļļa), 3/4 tējkarotes sodas, pusotra tējkarote cepamā pulvera, 1/2 tējkarote sāls, pusotra tējkarote kanēļa, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta (var aizstāt ar esenci vai vaniļas cukuru).
Glazūrai (var iztikt arī bez, bet glazūra ir ļoti garda)
120 gr krējumsiera, 3 ēdamkarotes pūdercukura, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Riekstus uz pannas apgrauzdē un atdzesētus sasmalcina (izmantoju piestu vai arī nazi) .
Ieslēdzam cepeškrāsni un noregulējam uz 180 grādiem, lai iesilst.
Ābolu un burkānus sarīvē.
Bļodā sajauc visas “slapjās” sastāvdaļas. Sākumā sakuļ olas, tad pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu.
Sarīvētos burkānus un ābolu sajauc ar olu – eļļas maisījumu.
Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli. Pievieno sasmalcinātos riekstus.
Bļodā ar sausajām sastāvdaļām iejauc burkānu-eļļas masu un samaisa.
Šajā brīdī likās, ka masa ir daudz par sausu tamdēļ tika pievienots mazliet piena, līdz izveidojas mīklas konsistence.
Ietauko mufinu formu, salej mīklu formā.
Liek cepties cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Mufinu gatavību pārbauda iedurot sērkociņu, ja tas iznāk ārā sauss- mufini gatavi.
Kamēr mufini cepas, pagatavo glazūru. Sajauc krējumsieru ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu.
Atdzesētu mufinu “cepurītes” noziež ar glazūru. Ja grib, var uzbērt kādus dekorus.
Glazūrai jāizmanto pūdercukurs, jo parastā cukura kristāli ir parāk lieli un krējumsierā neizšķīdīs pilnībā. Sastāvdaļas būs vieglāk sajaukt, ja krējumsiers būs nevis tikko no ledusskapja, bet gan istabas temperatūrā.
mmmmm, izskatās ļoooti labi!:) Ehhh nu nāksies 3x mēģināt tos mufinus cept!:D
Kas tie par muffiniem? Neliekas, ka pareizi ir vnk keksiņi? Kaut gan redzot raksta gramatiku, bail pat ķerties klāt pie taisīšanas…
Cik esmu lasījusi starpība starp kēksiņiem un mufiniem ir tajā, ka kēksiņi ir saldāki un vairāk kā maza kūciņa. Savukārt mufini ir tradicionāls brokastu ēdiens ASV – ne tik salds un pat tiek uzskatīts par veselīgu.
Tulkošanas un terminoloģijas centrs gan vēl nav izdomājis kā pareizāk latviskot 🙂
mufinu baliite ))))))) ,tas ir jaapiedzīvo katram
burkani tur tikai trauce