Sātīgas vakariņas-liellopa ribiņas sinepju mērcē
[alert-note] Raksts tapis sadarbībā ar garšīgo ēdienu blogu zitinja.blogspot.com Vairāk bildes un citas garšīgu ēdienu foto-receptes meklē tur! Tu pat nenojauti, ka vari to pagatavot! [/alert-note]
Solipasolim.lv izmēģināja šo recepti, ēda trīs dienas un atzina par labu esam! 🙂
Ēdiens gatavojas ilgi 1,5-2h, bet tajā nepieciešama minimāla lidzdalība, tāpēc to var darīt, kad ir daudz laika un daudz citu darbu.
6-8 gabalus liellopa ribiņas
3-4ēd.k. sinepes
200ml. krējuma
garšvielas
vidēji liels sīpols
2-3 ķiploku daivas
2 lauru lapas
melnie pipari
sāls
Kad gaļa kārtīgi samīcīta ar marinādi ļaujam kādu brīdi tai ievilkties. Es apmēram uz kādu 1h atstāju. Tikmēr bez steigas sagatavo pannu, katlu un sagriežu sīpolus un ķiplokus. Pēc kādas +/- stundas ņemam pannu. kārtīgi sakarsējam un liekam cepties gaļu. Apcepam smuki brūnu no abām pusēm.
Pēc tam apceptos gaļas gabalus liekam katliņā. Tajā pašā pannā apcepam iepriekš sagrieztos sīpolus un ķiplokus. Apcepam līdz zeltainam brūnumam, liekam gaļai virsū. Pieberam sāli, piemetu kādu laurlapu, pirparu un pārleju ar ūdeni.
Un tad liekam vārīties. Pirmās minūtes vāram uz lielas uguns, kad sāk vārīties, nogriežam uz vismazāko liesmu, bet lai nepārstāj burbuļot un aizmirstam. Lai gaļa lēnām gatavojas. Vismaz 1,5h vai pat 2h mēs varam darboties un neuztraukties par gaļu. Apmēram pēc šīm 2h, paskatamies vai gaļa gatava.
Pirmā gatavības pakāpe, ka kauli ir atdalijušies no gaļas. Otrā, pagaršojot, vai mūsu zobiem gana mīksta. Iespējams, ka gribās piebērt kādu garšvielu klāt.
Kad secinām, ka gaļa gatava, mērcei pieliekam vēl sinepes un krējumu. tas pēc garšas, cik intensīvu sinepju garšu vēlamies. Ja gribam mērci tumīgāku, tad pievienojam krējumā iemaisītus miltus. Apmēram 1:1 (ēdamkaroti), atkal sagaidām burbuli un griežam nost. Piedevas izvēlamies pēc sirds patikas.
Vairāk bildes un citas garšīgas receptes meklē zitinja.blogspot.com!
šito pa brīvdienām būs jāizmēģina. tiešām neizskatās sarežģīti.