Kā pagatavot ērkšķogu un banānu ievārījumu?

Vajadzīgs

1,5kg ērkšķogu
0,5kg banānu
1,5kg cukura
50-100 ml ūdens

1.solis

Ogas noskalo, nogriež kātiņus, liek katlā pielej ūdeni un maisot vāra, līdz tās mazliet pašķīst.

2.solis

Banānus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

3.solis

Kad ogas pašķīdušas, tām peivieno banānus. Vāra 10-15 minūtes, tad pievieno cukuru un maisot vāra apmēram 15 minūtes.

4.solis

Karstu ievārījumu pilda burkās.

 

Piezīmes

ievārījums ir gana interesants, bet ērkšķogas ir diezgan spēcīgas ogas, arī ievārījums sanāk stiprs. Sākumā šķiet, ka pa skābu, tad atkal, ka pa saldu, tāpēc varbūt ir vērts cukuru bērt pamazām un pagaršot procesā..

Ievārījuma recepte noskatīta grāmatā “Neparastas ievārījumu receptes” M.Krasnā// Zvaigzne ABC, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.