Kā mēs taisījām pelmeņus
Mīklai: 500gr miltu 1 ola 200 ml ūdens (ūdenim jābūt pēc iespējas aukstam) +nedaudz sāls +mēs liekam arī rozmarīnu Pildījumam: šeit iespējamas dažādas variācijas, bet klasiski laikam skaitās sajaukt uz pusēm lielopa un cūkas malto gaļu, pievienot nedaudz baltmaizi, smalki sakapātu sīpolu, garšvielas un samīcīt vienā masā. Pildījumam kopā jābūt kādiem 400 gramiem.
Aicinu eksperimentēt ar pildījumiem. Esam mēģinājuši likt klāt gaļai tomātu pastu (nebija pārāk labi), mīksto sieru, rīvētu sieru (ļoti garšoja), dažādas garšvielas kā oregano, ķimenes, kumins…
1. Pagatavo mīklu. Sajauc olu, miltus, ūdeni, ietin plēvē un liek pastāvēt ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu.
2. Izrullē daļu mīklas, ņem apaļu formiņu vai glāzi un izspiež mīklas aplīšus.
3. Liek pildījumu uz mīklas aplīša un aizdara mīklu ciet, lai veidotos pelmenis. Nodarbe mūsmājās patīk pat soon-to-be divgadniekam. Mums nav tā pelmeņu taisāmā “paplāte”, tāpēc darījām visu rokām. Sākumā mēģinājām klasiskos pelmeņus – mēnestiņus, bet izrādījās beigās, ka pelmeņi – maisiņi ir vieglāk un ātrāk pagatavojami un izvārīti ir tādi kumosiņi, kamēr mēnestiņi kaut kā likās baigi lielie.
4. Gatavos pelmeņus vāra vai saldē. No minētā mīklas daudzuma mēs parasti paēdam uzreiz (divi pieaugušie, viens divgadnieks) un pārējo sasaldējam, ko tad ēdam ar divgadnieku vēl vairākas reizes ēdam pusdienās, kad slinkums kam citam.
!Saldējot jāņem vērā, ka pelmeņiem nevajadzētu saskarties, citādi tie sasals vienā gabalā.
ir simtsreiz garšīgāk un domājams arī kvalitatīvāk par parastajiem veikala pelmeņiem 🙂