Kā pagatavot mohito (mojito)?
Daudzās ballītēs neiztrūkstošo un tāpēc krogos lēti nemaksājošo mohito īstenībā var itin vienkārši pagatavot mājās. Īpaši vasarā un īpaši, ja pieejamas piparmētras.
- Svaigas piparmētras
- Laims (vidēji viens vai nedaudz mazāk uz 2 glāzēm)
- Brūnais cukurs (vidēji 0,5-1 tējkarote uz glāzi)
- Gaišais rums
- Sprite (der arī citronu Fantastika)
- Ledus
Katrā glāzē iegriež laimu, ieber cukuru un samet piparmētru lapas. Principā viss atkarīgs no gaumes, es taisu vidēji 3 daiviņas laima katrā glāzē, pustējkarote brūnā cukura un diezgan daudz piparmētras. Piparmētru lapas labāk saplēst smalkāk, lai no viņām „iznāk” vairāk aromāta. Ar stampiņu vai vienkāršu karoti visu nedaudz „samačkā”, lai laima sulā pakūst cukurs un izdalās arī piparmētru lapu aromāts.
Ielej rumu. Cik nu sirds kāro. Es uz savām glāzēm par mērtrauciņu izmantoju 25 ml glāzīti, lēju pusotru.
Ja kokteilis ir par saldu, tad vismaz daļēji Sprite var aizstāt ar gāzētu ūdeni. Tomēr jāatceras, ka arī ledus pamazām pārtop ūdenī.
Dažās receptēs tiek izmantots piparmētru sīrups, bet tas drīzāk, ja nav svaigu piparmētru. Man ar sīrupu liekas pa saldu.
Katrā ziņā var mēģināt un darboties atkarībā no gaumes. Ja pa skābu, pieliek cukuru vai Sprite, ja pa vieglu, pieleju rumu, ja pa saldu, pielej ūdeni..