Kā ātri, lēti un vienkārši pagatavot ābolmaizi?
Vienkāršākā mīkla, no sastāvdaļām, kas mēdz būt mājās un ko grūti sabojāt ( vienīgi var piedzedzināt). Ātri gatava un ļoti garšība ar pienu, mmm
Vajadzīgs
1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 glāze cukura ( var lik mazāk), 2 olas, 150 gr. mīksta sviesta vai margarīna, pus tējkarote dzeramās sodas ( vai cepamā pulvera), kādi 5 āboli, kanēlis, pārkaisīšanai ( ja patīk)
No kefīra, miltiem, cukura, olām un sviesta sajauc mīklu. Sanāk tāda biez biezo pankūku mīkla, ko viegli ieliet cepamajā pannā
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs
cepamo pannu ietauko (izmato to pašu sviestu vai margarīnu)
Mīklu lej pannā
Pa virsu izkārto sagrieztos ābolus. Pārkaisa ar cukuru un kanēli
Liek cepeškrāsnī cep uz 200 grādiem minūtes 20 ( atkarīgs no pannas lieluma)