Kā izvārīt brūkleņu-ābolu zapti? ?
Šis konkrētais ievārījums nav paredzēts ilgai glabāšnai, bet gan apēšanai ar rīta pankūkām, rudenī, tāpēc cukuru pievienoju nedaudz. Ja grib uzglabāt līdz pavasarim, vajadzēs pievienot vairāk.
1kg ābolu, 1, 5 l brūkleņu, 300 gr cukura, kanēļa standziņa, krustnagliņas
arī ar ābolu un brūkleņu attiecību var variēt , ja pievienos vairāk ābolu, ievārījums būs maigāks
brūklenes, ja ir vajadzība, pārlasa un attīra no gružiem. ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabalos
Brūklenes un ābolus liek katlā, karsē un maisa, lai nepiedeg. (ūdeni lejiet tikai, ja ogas ļoti, ļoti sausas, jo parasti viņas karstuma iedarbībā uzreiz izdala sulu)
Visu vāra minūtes 10 – 15 min ( atkarībā arī no tā, kāds jums kopējais masas tilpums), kamēr ogas pārsprāgušas un āboli kļuvušigandrīz mīksti. Tad pievieno cukuru.
Kārtīgi izmaisa cukuru, pievieno kanēļa standziņu un ļau vārīties vēl vismaz 15 min.
Ievārījumu pilda izkarsētās burkās. ( es glabāju ledusskapī vai lauku aukstajā pagrabā)
kā izpaužas tā izkarsēšana? man parasti bail, ka burka var pārsprāgt
Shitas nev nekas sarežģīts, būs jāuztaisa pamacība. Vajag izairiities no krasam temperatuuras maiņām. Auksta udenii mazgatas burkas likt verdošā udenī
ai, man jau liekas, ka mazgāšana ar fairy ir līdzvērtīga tai karsēšanai 🙂 t.i. es vairs nekarsēju tās burkas un stāv kā stāvējis arī istabas temperatūrā, jo man ledusskapī nav vietas un pagraba nav
Es vienkārši apleju ar verdošu ūdeni un izskalinu, pirms likt kaut ko burkās. Un pērku jaunus vāciņus.
Iesaku brūkleņu vietā likt dzērvenes.Ievārījums ir garšīgāks,nav tik ass.Vāru nedaudz ilgāk.Cukuru lieku pēc garšas.
tas ir labais…liku pusi uz pusi..
brūklenes gan vajag noblanšēt….