kā pagagtavot (konservēt) dārzeņu salātus ziemai?

samērā vienkārši, tas prasīs kādu pusotru, divas stundas, un būs ļooti gardi ziemā.

Vajadzīgs

6 dārzeņus pa kilogramam. (iesākumā var pietikt ar puskilogramu, jo griešanai aiziet pamatīgs laiks) Būtībā ir vienalga, kādus, bet izskata un garšas ziņā šī ir ļoti laba kombinācija. Kabaci var aizstāt ar gurķi. Citus variantus neesmu mēģinājusi.
es ņēmu:
kāpostu
burkānus
kabaci
tomātus
papriku
sīpolus

Ja ņem kilogramu no katra, tad:
1 glāze cukura (parasta 200gramīgā glāze, bildē var redzēt) cukuru var ari nedaudz mazāk, ja nepatik tik salds
1,5 glāze eļļas
3ēd.k. esences
3 ēd.k. sāls

attiecīgi, ja ņem pa puskilogramam, tad visu uz pusi.

1.solis

visu sagriež. Burkānus sarīvē. Man ir iegādāts tas burkānu griežamais, ko pārdod šad tad onkulis gadatirgos, to arī izmantoju. Nevajag pārāk kapāt, bet nu vajag sagriezt, tā, lai viss var pavārīties.

2.solis

visu saliek katlā, peivieno marinādes garšvielas un vāra 40 minūtes.

3.solis

tikmēr izmazgā burkas. es neko nepasterizēju un burkas nevārīju. bet kārtīgi izmazgāju un nedaudz aplēju ar verdošu ūdeni.

4.solis

pilda salātus burciņās. pašā virsū cenšas līdz augšai uzliet to šķidrumu, kas rodas, kad vāra, lai burka pilnīgi pilna un skrūvē vāku ciet. Es izmantoju puskilogramu no katra un man sanāca attēlā redzamās 5 burciņas.

5.solis

Apņemas pacietību, lai sagaidītu ziemu, kad izlaist vasaru no burciņas!

15 Replies to “kā pagagtavot (konservēt) dārzeņu salātus ziemai?”

  1. jā, man arī patiik vīriešu zapte, bet šis ir arī labs. Vīriešu zapte vismaz manā ģimenē ir tāda pikanta, to liek mazās burciņās un maz arī lieto. Šie tādi vairāk salāti, bet ir gardi.

  2. es pievienoju uzreiz. jautājums laikam radās, jo, piemēram, kartupeļi neizvārās, ja pielej etiķi zupai uzreiz. Bet es lēju uzreiz, un viss bija ok. te jau arī nav kartupeļu.

  3. nav par daudz sāls? etiķi es vispār nelieku un tāpat labi stāv. kā konservantu pievienoju zaļumus – pētersīļus un selerijas (saknes ieskaitot)

    1. nez, uz sešiem kg dārzeņu, 3 ēdk jau nav īpaši daudz.. Gan jau var arī citādi, es par eksperimentiem, bet man šitā garšo!

    1. nu man jau otro gadu stāv normāli. Man viena istaba mājā vispār nav apsildāma, tur arī turēju. Droši vien pagrabā vai ledusskapī var turēt. Parastā istabas temperatūrā, nezinu, varbūt nestāvētu, lai gan, man visu laikus tāvēja tajā istabā, t.i. no augusta, kad vēl tur ir silts.
      Nu es mēdzu viņas max apliet ar tikko uzvaritu udeni, bet desmit minūtes katlā es viņas token "nevārīju"

    2. t.i. nevis stāv divus gadus, bet divus gadus esmu taisījusi, ziemā visu apēdusi, nekas nav samaitājies.

    1. tā var teikt. Bet principā, tās ir 40 minūtes. Pēc gaumes, kam patīk kraukšķīgāks, kam mīkstāks. man gan liekas, ka vins vel burciņā stavedams mitrumā kaut kā paliek mīkstāks, bet nezinu. Es mēdzu darīt tā, ka kapostus, papriku, sipolus un dažreiz burkanus sagriežu un jau lieku uz plīts un tad kabaci, tomatu piegriežu, kamēr tie jau sākuši vārīties.

    1. es nemizoju. vasaras vidū jau viņiem miziņa mīksta. Droši vien var malt (rīvēt?), bet nu tas gaumes jautājums, cik salātveidīgu un cik putrveidīgu to visu gribas (tad varbut tas kabacis japievieno nedaudz velak, lai neizšķīst pilnībā)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.