Kā pagatavot Eton mess?
Eton Mess – viegli pagatavojams, brīnum gards, īsti vasarīgs deserts. Kas interesanti šis brīnišķīgais saldais no zemenēm, putukrējuma un bezē cepumiem savu nosaukumu ieguvis par godu Lielbritānijas slavenajai mācību iestādei – Ītonas koledžai ( kur mācījušies lielākā daļa Lielbritānijas premjer ministru), kur tas tradicionāli tiek pasniegts ( esmu lasījusi 2 variantu, ka izlaidumā vai pēc kriketa mača).
Ar sastāvdaļām netikai var, ber arī vajag varēt, lai saprastu vai jums garšo saldāks, vai vairāk ar putukrējumu vai ogām!
200 ml saldā krējuma,500.gr zemeņu, 10-15 bezē cepumi,mazliet vaniļas cukura , citona sulas un piparmētru ( bez pēdējiem trim var iztikt)
Bļodā sagriež zemenes gabaliņos, uzpilina mazliet citronu sulas, pievieno sasmalcinātas piparmētru lapas. Visu sajauc.
Citā traukā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru (aromātam). Putkrējumam nevajag būt pavisam stingram, bet gaisīgi stingram.
Zemenēm pievieno saputoto putkrējumu un salauztus bezē cepumus. Pasniedz uzreiz.
Var nepievienot piparmētru lapas. Zemenes var papildināt vai aizstāt ar mellenēm un avenēm.
Šis man ļoti garšo, zemeņu laika mīļākais deserts 🙂
nu kaa gan es neizlasiiju sho atraak.. uff
nu nekas- būs jauns gads, būs jaunas zemenes 🙂