kā pagatavot gaspačo?
Brīnišķīgi,ka mums ir neatkarība, ES un integrācija! Tagad mēs zinām vēl vienu auksto zupu bez biešu un karstās vasarās gatavojam spāņu gaspačo.
Vajadzīgs
2 kg tomātu (garšīgāk ar Latvijā augušiem) 1 kg gurķu, 2 – sarkanie sīpoli, 2 paprikas, 200 ml dārzeņu buljona (atdzesēta, var no kubiciņa), 3 daiviņas ķiploka, 1/2 citrona sulas, 2 ēd.k. olīveļļas, sāls&pipari, balzamiko etiķis( var iztik bez). kinza (tiem, kam garšo)
1.solis. Tomātus sagriež 4 daļās un nomizo( ja tomāti pacieti vieglāk viņus pirms griešanas noblanšēt(apliet ar karstu ūdeni) vieglāk mizosies)
2.solis.Sablenderē tomātu ar ķiploku, ļauj garšām sakosties.
3.solis. Sagriež kubiņos papriku un gurķi ( smalki esot gurķim izņemt sēklas), sakapā sīpolus.
4.solis. Sagrieztos dārzeņus pievieno blenderētajiem tomātiem.
5.solis. Iespiež citrona sulu, pievieno olīveļļu, visu samaisa.
6.solis. Zupu pašķaida ar buljonu, pievieno sāli, piparus un balzamiko pēc patikas.
7.solis. Liek ledusskapī, lai garšas sakožās un zupa atdziest.
Piezīmes
Reiz gatavoju gaspačo ar spāni, kurš apgalvoja, ka gaspačo jāļauj nakti nostāvēties ledusskapī, nakamajā dienā esot īstā garša!
o je bioella – vinaji tik forsh tas galinsh, pa kuru ella liist arraa – nekad par daudz neuzliesi
Anna, lieliska zupa! bučas, Santa