Kā pagatavot plūmju čatniju (piedeva gaļai) ziemai?

Mana aizgājušā gada ziemassvētku dāvanas recepte. Daži pat lūdza uzdāvināt vēl.
Dace neļaus samelot garša ir laba gan pie lielopu gaļas, gan siermaizēm. Paldies Gulafijai, kas atrada noklīdušo “īsto” recepti.
Recepte no 28/08/2009 Ievas Virtuves

Vajadzīgs

1kg plūmju, 3 skābu ābolu, 6 mazi sīpoli, pusgalviņa ķiploka, 2 t/k malta ingvera, 400g rozīņu, 400g brūna cukura, 2 ē/k sāls, 1 l ābolu etiķa, 2 kanēļa standziņas, 20g smaržīgo piparu, 1 ē/k krustnagliņu.
Katliņš, burkas un marle vai plāna kokvilnas drāniņa.

1.solis

Plūmes sagriež nelielos kubiņos

2.solis

Āboliem izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.

3.solis

Sagriež sīpolus un sakapā ķiplokus.

4.solis

Visu liek liela katla (4-5L) pieber ingveru, sali, cukuru un rozīnes, pielej etiķi.

5.solis

Kanēļa standziņu un smaržīgos piparus, krustnagliņas iesien drāniņā un liek katlā.

6.solis

Visu vara uz lēnas uguns 2-3h, regulāri apmaisot.

[alert-announce] Beigās kad masa sabiezē īpaši jāuzmana, lai nepiedeg. Čatnijs ir gatavs, kad ieguvis ievārījuma konsistenci un etiķis ir iztvaikojis. [/alert-announce]
7.solis

No masas izņem garšvielu sainīti, masu pilda izkarsētās burciņās, aizvāko un noliek vēsumā, lai garšas sajaucas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.