Kā pagatavot plūmju čatniju (piedeva gaļai) ziemai?
Mana aizgājušā gada ziemassvētku dāvanas recepte. Daži pat lūdza uzdāvināt vēl.
Dace neļaus samelot garša ir laba gan pie lielopu gaļas, gan siermaizēm. Paldies Gulafijai, kas atrada noklīdušo “īsto” recepti.
Recepte no 28/08/2009 Ievas Virtuves
1kg plūmju, 3 skābu ābolu, 6 mazi sīpoli, pusgalviņa ķiploka, 2 t/k malta ingvera, 400g rozīņu, 400g brūna cukura, 2 ē/k sāls, 1 l ābolu etiķa, 2 kanēļa standziņas, 20g smaržīgo piparu, 1 ē/k krustnagliņu.
Katliņš, burkas un marle vai plāna kokvilnas drāniņa.
Plūmes sagriež nelielos kubiņos
Āboliem izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.
Sagriež sīpolus un sakapā ķiplokus.
Visu liek liela katla (4-5L) pieber ingveru, sali, cukuru un rozīnes, pielej etiķi.
Kanēļa standziņu un smaržīgos piparus, krustnagliņas iesien drāniņā un liek katlā.
Visu vara uz lēnas uguns 2-3h, regulāri apmaisot.
No masas izņem garšvielu sainīti, masu pilda izkarsētās burciņās, aizvāko un noliek vēsumā, lai garšas sajaucas.