Kā pagatavot tiramisu?
Vajadzīgs
Maskarpone sieru( uz 500 gr siera 5 olu dzeltenumi), olu dzeltenumus, dāmu pirkstiņus jeb Savoiardi cepumus, cukuru( uz katru olu dzeltenumu 50 gr.), vairākas tasītes stipras kafijas ( espresso), amaretto (mandeļu) liķieri vai citu araomatisku alko ( man bija mazliet konjaks un es pievienoju mandeļu esenci), cukuram ( ja grib) var pievienot vaniļas cukuru, šokolādi dekorēšanai.
Bļodu, zupas šķīvi un trauku tiramisu kartošanai ( ēsrtāk ņemt četriem stūriem)
Lielā bļodā iesit tikai olu dzeltenumus un pievieno visu cukuru.
Pagatavo stipru kafiju, (velams bez biezumiem, jo kafijā mērcēs cepumus. ) un ielej traukā atdzist. Pievieno alkoholu vai esences.
Olas dzeltenumus un cukuru kuļ, līdz masa ir gaiši dzeltena un viss cukurs izkusis( ērtāk ir izmatot elektrisko putotāju).
Masai pievieno Maskarpone sieru. Uzmanīgi iemaisa sieru, līdz krēms iegūst viendabīgu konsistenci.
Cepumus ar vienu pusi mērc kafijā un kārto traukā. Trauka augšpusē vēlams likt cepuma pusi kas ir ar cukuru.
Kārtu skaits atkarīgs no izvēlētā trauka un izejvielu daudzuma.
Pēdējai jābūt krēma kārtai.
Pa virsu vienmērīgi uzrīvē šokolādi.