Kā pagatavot vecrīgas?
Vajadzīgs
Konditorejas maisiņš ar uzgali.
Mīklai:
- Milti – 100 gr.
- Margarīns – 50 gr.
- olas – 3 līdz 4 gab.
- sāls – šķipsniņa
- ūdens – 90 gr.
- Krēmam:
- Pūdercukurs – 100 gr
- sviests – 100 gr.
- biezpiens – 280. gr
- Vaniļas cukurs – 0,005 gr.
Gatavo plaucēto mīklu:
Ūdenim pievieno sāli, taukvielas un visu uzvāra.
Karstajā šķidrumā ber visus paredzētos miltus.
Masu maisa līdz izveidojas liela pika.
Tālāk mīklu atdzesē līdz kādiem 60 – 70 grādiem.
Kamēr mīkla dzesējās, sakuļ 3 olas.
Olas mēģina iemaisīt mīklā, tā lai mīkla uzsūc šķidrumu, ja liekas, ka pietrūkst, sakuļ arī ceturto olu.Tas jādara kamēr masa kļuvusi tāda lai to varētu izspiest caur konditorejas maisiņu.
caur konditorejas maisiņu uz cepešpannas spiež apmēram 40 gr. smagas bumbiņas
Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 200 – 210 grādiem. apmēram 10 – 30 min.
Pirmās 5 min krāsni atvērt nedrīkst!
Gatavo biezpiena krēmu, visu kopā sablenderējot.
Sviestu pirms tam mazliet atkausēt, lai ir mīkstāks.
krēmu caur konditorejas maisiņu pilda atdzesētos plaucētās mīklas bumbulīšos. Pildīšanas vieta pēc katra paša izvēles.
Beigās pārkaisa ar pūdercukuru
No šī daudzuma produktu jums sanāks apmēram 5 vecrīgas, tas i,r ja visas bumbiņas būs 40 gr. smagas, bet pēc pieredzes visdrīzāk būs vairāk un katra sava izmēra! 😉
Labu apetīti! 🙂
a kā var zināt, cik grādi mīklai?
Nu, ja roku vari pielikt, tātad būs laba! 😉
Tie grādi tur tik tā, galvenais lai pārlieku neatdziest, vai nav pārāk karsta!
Man lūdzu recepti pildījumam bez biezpiena. 🙂
Nu ja bez biezpiena, tad var izmēģināt putukrējuma, šokolādes un smalcinātu riekstu pildījumu! Viss ko iztēle atļauj! 😉
šis izklausās pēc Lienes 🙂
Dille, es tāpat nodomāju 😀
Vēja kūkās ir kaut kāds iebiezinātā piena pildijums. To zini kā taisīt?
Viss atkarīgs vai ir vēlēšanās ar vārītu vai parastu iebiezināto pienu, jebkurā gadījumā viņas būs ļoti saldas. Lai nomāktu saldumu man šķiet var arī pielikt riekstus vai kaut ko citu neitrālu, lai mazliet nomāktu to saldumu!, tikai jārēķinās, ka tas viss pēc tam ir kaut kā arī jādabū iekšā, tāpēc jātaisa lai krēms ir izspiežams caur konditorejas maisiņu.