Kā pagatavot veldzējošu zemeņu – melleņu sorbertu?
Brīnišķīgi atsvaidzinoš kārums tveicīgās dienās. Var gatavot arī tikai no mellenēm vai variēt ar citām ogu sulām (jāņogu varētu būt ļoti spirgts)
500 gr. Zemeņu , 500 ml melleņu, 80-100 gr. cukura, 200 ml ūdens, 1/2 citruna sula
Katliņā uz mazas uguns uzvāra cukura sīrupu no cukura un ūdens. Piespiež citrona sulu
Cukura sīrupu liek atdzesēties.
Zemenēm noņem kauslapiņas un lielākās ogas pārgriež uz pusēm
Lielā bļodā (lai blenderējot viss neiet pa gaisu un nav jātaisa kosmētiskais remonts virtuves sienām) sablenderē kopā zemenes un mellenes.
Ja ir vēlme var masu izkāst caur smalku sietiņu, atbrīvojoties un melleņu sēkliņām
Pievieno atdzesēto cukura sīrupu un visu samaisa
Liek masu saldējuma mašīnā un pēc 20 – 30 min. ēd atsvaidzinošu sorbertu
VAI
Lej masu lēzenā traukā, liek trauku saldētavā. Un katras 30 min trauku izņem ārā, lai masu kārtīgi izmaisītu un ledus kristāliņi būtu pēc iespējas mazāki (jārēķinās ar vismaz 3 stundām atkarībā no masa daudzuma un saldētavas jaudas)
nofočē, kāda izskatās saldējuma mašīna! 🙂
Viņas ir dažādas, manējā izskatās šitā:
http://www.the-parenting-magazine.com/wp-content/uploads/2009/08/free-internet-games-for-kids11.jpg
cik vina liela?