Kā pagatavot vienkāršu saldo ēdienu no Lapzemes siera?
Droši vien nekļūdīšos, ja teikšu, ka daudzi ir vienreiz intereses vadīti nopirkuši lapzemes sieru, bet tā arī nekad to vairs nav darījuši atkārtoti, jo vinam nav specifiska garša, vinš ir tāds cieti gumijains un nevar saprast, kā viņu ēst. Zinu vienu lielisku pielietojumu, ko man parādīja kāda meitene. pavisam vienkārši sieru var padarīt garšīgāku. Tātad, dāmas un kungi, saldais ēdiens, kas bija pa spēkam pat man (es māku taisīt tikai makaronus un vakaronus) un ar kuru es pārsteidzu savu draudzeni izgājušajā vakarā!
Vajadzīgs
Lapzemes siers (ar vienu iepakojumu pietiks 2-3,varbūt pat 4 cilvēkiem
ievārījums (šoreiz upeņu, bet esmu ēdis ar smiltsērķšku un lāceņu. pēdējie 2 pat bija gardāki)
Sagriež sieru gabaliņos, ne pārāk sīki,bet tādos “saldāēdiena gabaliņos”.
Apcep to uz pannas pāris minūtes. Viņš paliks tāds mīkstāks un viņam nedaudz izdalīsies sūkalas. Tas viss ir normāli.
Liek uz šķīvja un pievieno nedaudz izvēlēto ievārījumu. Pasniedz siltu!
Oj, gribās noprovēt.
Man visvairak garsho ar lāceņu ievārījumu ( var dabut,pa normalu cenu, stokmani)
Sacepu, apēdām, bija garšīgi.
Bet es nezināju (jo tas nebija rakstīts) vai uz pannas bija jāliek taukvielas?
opā! paldies par norādi. Es neliku, jo tur tiešām nav tik ilgi jācep, lai par to satrauktos. Galvenais pagrozīt, lai nepierauj klāt. Bet, ja veca panna, tad varbūt nedaudz vajag.
nekad neesmu sapratis jēgu šim sieram..
a man tas siers tāpat garšo 🙂
šo sieru labāk cept follijā nesagrieztu un uz plāts cepeškrānī un vislabāk tas garšo ar lāceņu ievārījumu, var pievienot arī valriekstus. Tiesa gan jāsaka, tas "Lapzemes" siers,ko var nopirkt Latvijā, nemaz nevar salīdzināt ar to, kādu var nopirkt Somijā.Te jau tikai tāda zināmā mērā parodija no Lapzemes siera vien ir, tāpēc arī daudzi rauc degunu un īsti pie sirds arī daudziem šis siers neiet. Iesaku-ja ir iespēja-nobaudiet "īstu" mantu!")