Kā pagatvot zemeņu saldējumu?

Tirgū pašlaik  nopērkamas vēlās zemenes, bet šo var mēģināt arī ar mellenēm!
Recepte no 1974 gadā izdotās A. Kļaviņas grāmatas “Pusdienas katrai dienai” – zemeņu saldējuma recepte bija manā dzimšanas dienas datumā 🙂

Vajadzīgs

500. gr zemeņu, 3 olu dzeltenumi, 150 gr. cukura, 300 ml saldā krējuma

1.solis

Zemenes sasmalcina ar mikseri ( blenderi)

2.solis

Olu dzeltenumus ar cukuru saputo

Piezīmes

Ja grasāties lietot termiski neapstrādātas olas, iesaku lietot tādas, par kuru izcelsmi/svaigumu esat pārliecināti. Bio veikalos vai no radu tantes laukiem atvestās ir ieteicamas.

3.solis

Saputo saldo krējumu.

4.solis

Saputotam putkrējumam pievieno olu dzeltenumu un zemeņu masu.

5.solis

Liek masu saldējuma mašīnā un pēc 20 – 30 min. pasniedz saldējumu.
VAI
Lej masu lēzenā traukā, liek trauku saldētavā. Un katras 30 min trauku izņem ārā, lai  masu kārtīgi izmaisītu un ledus kristāliņi būtu pēc iespējas mazāki(jārēķinās ar vismaz 3 stundām atkarībā no masas daudzuma un saldētavas jaudas).

 

3 Replies to “Kā pagatvot zemeņu saldējumu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.