Kā pagatvot zemeņu saldējumu?
Tirgū pašlaik nopērkamas vēlās zemenes, bet šo var mēģināt arī ar mellenēm!
Recepte no 1974 gadā izdotās A. Kļaviņas grāmatas “Pusdienas katrai dienai” – zemeņu saldējuma recepte bija manā dzimšanas dienas datumā 🙂
500. gr zemeņu, 3 olu dzeltenumi, 150 gr. cukura, 300 ml saldā krējuma
Zemenes sasmalcina ar mikseri ( blenderi)
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo
Ja grasāties lietot termiski neapstrādātas olas, iesaku lietot tādas, par kuru izcelsmi/svaigumu esat pārliecināti. Bio veikalos vai no radu tantes laukiem atvestās ir ieteicamas.
Saputo saldo krējumu.
Saputotam putkrējumam pievieno olu dzeltenumu un zemeņu masu.
Liek masu saldējuma mašīnā un pēc 20 – 30 min. pasniedz saldējumu.
VAI
Lej masu lēzenā traukā, liek trauku saldētavā. Un katras 30 min trauku izņem ārā, lai masu kārtīgi izmaisītu un ledus kristāliņi būtu pēc iespējas mazāki(jārēķinās ar vismaz 3 stundām atkarībā no masas daudzuma un saldētavas jaudas).
Izskatās gardi!
ir arī! 😉
Wait a minute ! 1974. gadā saldējuma mašīna ?