Kā panākt labāku rezultātu, krāsojot Lieldienu olas ar dabiskiem materiāliem?
Piedāvājam atsevišķas noderīgas lietas, kas cerams palīdzēs olu skaistumkonkursos vai spēka cīņās.
Olu svaigums.
Olas svaiguma mērīšanai ūdens burkā izšķīdina ēdamkaroti sāls. Ja ola nogrimst, tā ir svaiga. Ja peld pa virsu — nu, paši zināt, kas tā dara.
Ne visai svaigas olas peldēs kaut kā pa vidam.
Olu vārīšana.
Olas vārīt labāk uz mērenas liesmas. Pie lēnas uguns cietāks sanāks dzeltenums,bet pie spēcīgas — baltums.
Lai vārot neplīst olu čaumala.
Lai olu čaumala saglabātos vesela līdz vārīšanās beigām – olas pirms vārīšanās 1 stundu vajag paturēt istabas temperatūrā. Ūdenim pievieno 1 lielu sauju sāls
Vienmērīgs krāsojums.
Lai olas krāsotos vienmērīgi, tās vispirms jāattauko. To var darīt ar spirtu vai siltu ziepjūdeni, sālsūdeni, etiķūdeni.
Krāsu košums (un olas izturība)
Dēļ etiķa pievienošanas krāsas šķīdumā, olas kļūst košākas, bet švakākas.
Pēc krāsošanas
pēc krāsošanas jāļauj olām pašām nožūt, jo, slaukot to dvielī vai salvetē, krāsojums var nobružāties un dvielis sasmērēties.
Spīdums.
Lai olas labāk spīdētu, tās apstrādā ar sviestu vai eļļu.
Padomus apkopoja zemnieks.info – Latvijas lauku pārtikas produkti bez starpniekiem!
3 Replies to “Kā panākt labāku rezultātu, krāsojot Lieldienu olas ar dabiskiem materiāliem?”