Kā pašam pagatavot humusu?
Ne vienmēr veikalā var nopirkt humusu, toties konservēti turku zirņi stāv ļooti ilgi un parējās sastāvdaļas vienmēr ir piemājas veikalā.
[alert-note] Garša atšķiras no veikalā nopērkamā. [/alert-note]
Blenderi, piestu vai virtuves kombainu, 1. bundžiņa turku zirņu ( sauc arī par chickpeas un grarbanzo), 2 daiviņas ķiploku, 1/5 daļa svaigi izspiestas citrona sulas, aptuveni 3 edamkarotes olīveļļas, sāls, svaigi malti melnie pipari, pēc vēlēšanas svaigi pētersīļi
Zirņiem nokāš udeni un noskalo zem auksta tekoša ūdens. Ieber traukā kurā blenderēs
Pie zirņiem ieliek 2 daiviņas ķiploka,iespiež citrona sulu, pievieno mazliet sāli un 2 ēdamkarotes eļļas
Visu sablenderē. Ja nepieciešams iemaisa vēl mazliet eļļas
Ja garšo var pievienot arī smalki sagrieztus pētersīļus vai pievienot vairāk ķiploka. smērē uz maizes, sāļajiem cepumiem vai izmanto kā mērci dārzeņiem.
atzīšos, ka nemēģnāju uztaisīt, bet gan aizāju pie Hertas un pagaršoju šo brīnumu un vai ziniet-tas ir daaaudz garšīgāk par veikalos nopērkamo. Daudz! Veikalos dabonamais vispār nav baudāms.