Ko darīt, ja zupa sanākusi pārāk sāļa?
Ja nu sanācis iemīlēšanās vai citas ķibeles dēļ piebērt zupai pārāk daudz sāls, situāciju tomēr iespējams labot.
Nomizo kartupeļus (atkarībā no zupas daudzuma) un veselus liek zupā. Vāra, kamēr kartupelis mīksts, bet vēl nejūk laukā.
Ņem kartupeli no zupas laukā un novērtē, vai zupa palikusi labāka. Ja tomēr kartupelim nav izdevies sevī savilkt lieko sāls daudzumu, var mēģināt pieliet vēl nedaudz ūdens (tikai karstu).
Dažām zupām atkarībā no receptes sāļumu var samazināt pieliekot saldo vai skābo krējumu.
Cik es zinu palidz ari rīsi
tikai tos droši vien jāiesien kādā marlē, savādāk tak laukā nevarēs dabūt 🙂
Piena makaronu zupai arī derēs?
Es esmu dzirdejusi , ka svaigo kartupeli , vajag sagriezt shkjeles.Tad itka , kartupelis uzsuc vairak ,to saljumu , vai.
Domāju, ka piena zupai arī derēs, tikai jārēķinās, ka drusku jau garša būs no kartupeļa. Tad labāk izvēlēties tos rīsus iesietus marlē.
Par šķēlēm nezinu – liekas, ka viņas ātrāk izšķīst un tad vairs nav tas…
nu bet sali zupa vispar liek pasas beigas ,tatad tas kartupelju skjeles nepagus izskjist.
tikai rīsi
Es sāli zupai lieku jau vārīšanās procesā, bet kartupelis uzsūc sāli vāroties un paliekot mīkstāks. Ja vari novaktēt brīdi, kad tas mīksts, bet vēl nešķīst un velc laukā, tad ok… savādāk nezinu