Skābeņu zupa

Viegli pagatavojams pavasara ēdiens. Sastāvdaļas rēķinātas uz aptuveni 3l katliņu

Vajadzīgs

3 kartupeļi, 3 ēdamkarotes miežu putraimu, 200. gr svaigu skābeņu, pusīte buljona kubiciņa ( var nelikt), 1/4 daļa selērijas saknes, burkāns, 2 lauru lapas, sāls. Ola un krējums

1.solis

Katliņā liek vārīties ūdeni, putraimus sietiņā noskalo ar aukstu ūdeni

2.solis

Kad katliņa ūdens sāk vārīties pievieno buljona kubiciņu, lauru lapas, burkānus un  selerijas sakni( burkans un selerijas sakne tiek varīta tikai garšai, tapēc var griezt lielos gabalos, jo pēc novārīšanas viņus ņem ārā no zupas)

3.solis

Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos

4.solis

Vienlaicīgi katlā liek kartupeļus un putraimus

5.solis

Skābenes noskalo. Saplucina mazakās daļās. Es skābenes plucinu ar rokam, bet var arī griezt ar nazi

6.solis

Kad kartupeļi gandrīz gatavi zupai pievieno sasmalcinātās skābenes.

7.solis

Skābenes nav nepieciešamas daudz varīt. Pievieno zupai un ļauj 2 min uzsilt ( skabenes maina krāsu)

8.solis

Novāra olu

9.solis

Zupu pasniedz ar sakapātu olu un krējumu.

0 Replies to “Skābeņu zupa”

    1. vispar mann arī viņa dīvani izskatās, atgādina miso(vai kā tur viņu sauc) zupu.
      Vispār mammas zupa, kas vienīgā īstā, izskatījās savādāk

  1. Nu nē,tā nav skābeņu zupa:Dskābeņu zupu nevāra bez galjas,un ne jau tādos kusakos,burkānus,skabenes,olas:D

    1. Skābeņu zupu vāra tikai bez gaļas, var apcept speķa gabaliņus un uzliet zupai pirms pasniegšanas…ja ir vēlēšanas…

  2. Man skābeņu zupa patīk ar žāvētu ribibu, stilbiņu vai citu žāvējumu(buljona kubiciņa vietā).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.